Asperge tempura

Asperge tempura

Smulweb imageSmulweb

Deze asperge tempura is een heerlijk gerecht als voorgerecht of als tussendoortje. De asperges krijgen een lekker krokant korstje door het beslag van bloem en eiwit. Serveer met een fris sausje van sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker. Garneer met bosui.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Asperge tempura op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd ongeveer 3 cm van de onderkant af.
  2. Strooi 3 eetlepels bloem in een diep bord.
  3. Roer in een kom 100 gram bloem met zout, peper en ongeveer 1 dl koud water tot een stevig beslag.
  4. Verhit de frituurolie tot 170 graden.
  5. Klop het eiwit stijf en schep het door het beslag.
  6. Maak de bosui schoon, was ze en halveer ze. Snijd de bosui vervolgens in lange, dunne reepjes.
  7. Klop in een kommetje sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker tot een sausje.
  8. Wentel de asperges lichtjes door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
  9. Haal de asperges door het beslag en frituur ze in 5-6 minuten goudbruin en krokant in gedeelten.
  10. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
  11. Verdeel de asperges over 4 borden en garneer met de bosui.
  12. Verwijder de helft van de sojadip eromheen en besprenkel de rest er apart bij het serveren.
eet smakelijk