Turkse linzensoep

Turkse linzensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Turkse linzensoep is een echte smaakmaker. Met aardappel, ui, linzen, tomaat, knoflook, kruiden en citroen maak je een heerlijk vullende soep. Lekker met een stukje brood erbij!

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Turkse linzensoep op tafel.

  1. Zet 1 1/2 liter water op het vuur met de aardappels, ui en linzen. Kook ongeveer 30 minuten en pureer het mengsel met een staafmixer.
  2. Breng het geheel weer aan de kook en voeg de gezeefde tomaten, knoflook en de stukjes tomaat toe. Zet het vuur laag. (Voeg evt. water toe als de soep te dik is)
  3. Fruit de kruiden in wat olie (niet bruin!) en voeg dit toe aan de soep.
  4. Breng op smaak met citroensap en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep