Champignons met kaas uit de oven

Champignons met kaas uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk eenvoudig en smaakvol bijgerecht met dit recept voor champignons met kaas uit de oven. De combinatie van champignons en gesmolten kaas is er een om nooit meer te vergeten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Champignons met kaas uit de oven op tafel.

  1. Breng de bouillon samen met de wijn aan de kook. Voeg de champignons en de knoflooktenen (in de schil) toe en laat ze 6-7 minuten koken. Stort alles in een fijne zeef. Houd de champignons warm. Vang het kookvocht op en breng het samen met de knoflooktenen opnieuw aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de helft is overgebleven. Houd de inmiddels gare knoflooktenen apart en laat deze afkoelen.
  2. Verhit een pan met dikke bodem. Laat de boter smelten. Roer het sjalotje erdoor en fruit zachtjes aan tot het begint te kleuren. Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot er een smeuïg mengsel is ontstaan. Knijp de knoflooktenen uit. Roer de knoflookpuree door de roux en schenk er onder voortdurend roeren het gereduceerde kookvocht van de champignons bij. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt.
  3. Roer de room erdoor en breng op smaak. Laat daarna 50 gram geraspte kaas in de saus smelten. Schep hier vervolgens de champignons en peterselie door. Doe alles in een ovenvaste schaal. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Meng de rest van de kaas met het broodkruim. Strooi het mengsel over het gerecht en besprenkel met een beetje gesmolten boter. Bak de champignons met kaas uit de oven tot ze een mooi krokant korstje hebben.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Paddenstoelen Champignons