Joods recepten
Zelf Joods gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Joods recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 200 ml Water
- 4 el Honing
- 2 Scharreleieren M
- 50 g Roomboter
- 500 g Tarwebloem
- 0.5 el Gist
- 1 snufje Zout
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Challe joods brood (uit de broodbak machine) op tafel.
- Doe water, zout, honing, eieren, gesmolten boter, bloem en gist in de pan van de broodmachine in de volgorde zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing van de broodmachine.
- Zet de machine op deegstand. Haal het deeg uit de machine na het eerste rijzen.
- Verdeel het deeg in 3 of 4 gelijke stukken en vlecht deze. Stop de uiteinden in elkaar. Plaats het gevlochten deeg op een ingevette bakplaat. Het brood kan ook in een 23x13cm broodvorm worden gebakken.
- Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Bak het brood 35 tot 45 minuten op 175 °C. Het brood is klaar als de korst goudbruin is.