Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Challe joods brood (uit de broodbak machine)

Challe joods brood (uit de broodbak machine)

smulweb badge smulweb

Met een broodbakmachine kan het bijna niet misgaan. Heerlijk joods brood met water, zout, honing, eieren, gesmolten boter, bloem en gist. Vlecht het deeg, laat het rijzen tot het in volume is verdubbeld en bak het brood op 175°C. Smullen maar!

60 min bereiden lunch/brunch gerecht 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 200 ml Water
  • 4 el Honing
  • 2 Scharreleieren M
  • 50 g Roomboter
  • 500 g Tarwebloem
  • 0.5 el Gist
  • 1 snufje Zout

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Challe joods brood (uit de broodbak machine) op tafel.

  1. Doe water, zout, honing, eieren, gesmolten boter, bloem en gist in de pan van de broodmachine in de volgorde zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing van de broodmachine.
  2. Zet de machine op deegstand. Haal het deeg uit de machine na het eerste rijzen.
  3. Verdeel het deeg in 3 of 4 gelijke stukken en vlecht deze. Stop de uiteinden in elkaar. Plaats het gevlochten deeg op een ingevette bakplaat. Het brood kan ook in een 23x13cm broodvorm worden gebakken.
  4. Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  5. Bak het brood 35 tot 45 minuten op 175 °C. Het brood is klaar als de korst goudbruin is.