Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Probeer eens deze Chinese tomatensoep: een heerlijk soepje op basis van kippenbouillon, gezeefde tomaten en heerlijke specerijen. Een perfect recept voor iedere regenachtige dag. Of maak ‘m als lunch, genieten wordt het zeker.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(25)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chinese tomatensoep op tafel.

  1. Hak de ui en knoflook in stukken. Breng 1 liter water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook. Laat dit één tot anderhalf uur zachtjes sudderen tot de kip gaar is en alle smaken in de bouillon zijn getrokken.
  2. Haal alle ingrediënten uit de bouillon. Laat de kip een beetje afkoelen, haal het vlees van de botten en snijd fijn. Doe de kip in een kommetje en zet opzij.
  3. Voeg dan de gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook. Meng ondertussen in een kommetje de suiker, ketjap, azijn, sambal, gemberpoeder en citroengras door elkaar. Roer dit mengsel door de soep.
  4. Maak een papje met de maizena en een paar lepels water en voeg dit ook aan de soep toe. Doe de mihoen erbij en laat nog 20 minuten doorkoken op laag vuur.
  5. Voeg vlak voor het serveren de gesneden kip toe en garneer de Chinese tomatensoep met gesneden lente-ui. Smakelijk!

Tip! vervang voor een smaakvol en veganistisch alternatief de kippenbout met 200 g shiitake paddenstoelen en 150 g oesterzwammen die je in reepjes scheurt. Vervang ook de kippenbouillon met bospaddenstoelen of groentenbouillon.

eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Chinese tomatensoep