De klassieke luchtige aardappelpuree

De klassieke luchtige aardappelpuree

Smulweb imageSmulweb

De klassieke luchtige aardappelpuree is het ultieme bijgerecht. Varieer met deze puree door er bijvoorbeeld een twist aan te geven met knoflook en broodkruim of maak er een heerlijke aardappelsoufflé van met eierdooiers en eiwitten. Serveer bij vlees of vis.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 1 stappen deze heerlijke De klassieke luchtige aardappelpuree op tafel.

  1. Variatie-ideeën: - Knoflook-aardappelpuree: Pers 5 teentjes knoflook uit en meng dit met 750 g gekookte aardappels die door een pureeknijper zijn gedrukt. Voeg hier 3 el droog broodkruim aan toe en meng dit erdoorheen. Voeg vervolgens al kloppend 1?-2 dl olijfolie toe. - Aardappelsoufflé: Meng 750 g op smaak gebrachte puree samen met 3 eierdooiers en 4 stijfgeslagen eiwitten. Schep het mengsel in een grote souffléschaal en laat het rijzen en goudbruin worden in de oven op 200°C gedurende 30-40 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelpuree