Lamsbout met honing rozemarijn en tijm

Lamsbout met honing rozemarijn en tijm

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke lamsbout met honing, rozemarijn en tijm uit de oven. De lamsbout wordt dichtgeschroeid en vervolgens gebakken in de oven in een braadslede met o.a. knoflook en aardappels. Om de smaken compleet te maken wordt de lamsbout na 1 1/2 uur insmeert met honing. Geniet van deze te smakelijke lamsbout!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamsbout met honing rozemarijn en tijm op tafel.

  1. Pel de tenen knoflook en schil, was en snijd de aardappelen in vieren. Leg het takje tijm en rozemarijn klaar.
  2. Verhit roomboter (eventueel half-half met olie) in een braadpan en schroei de lamsbout dicht op hoog vuur.
  3. Leg de lamsbout op een ingevette braadslede en verdeel de tenen knoflook en aardappelen eromheen. Leg het takje rozemarijn en tijm erop of naast.
  4. Bak de lamsbout in de oven gedurende 3 uur op 120-130°C en giet elk half uur het braadvocht eroverheen.
  5. Smeer de lamsbout na 1 1/2 uur in met honing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden