Pittige rijst met kip en witte kool

Pittige rijst met kip en witte kool

Smulweb imageSmulweb

Verrassende pittige rijst met malse stukjes kipfilet en knapperige witte kool. Marineer de kip zelf en garandeer zo een unieke smaakervaring. Maak de rijst apart (of roer door het gerecht heen) en maak op smaak met peper en knoflookpoeder. Houd je van pittig? Vervang de zwarte peper dan door Spaanse peper.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige rijst met kip en witte kool op tafel.

  1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom en roer de blokjes kipfilet er goed doorheen. Zet daarna minstens 2 uur in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verwarm de wok en doe de olijfolie erin. Controleer met een houten lepel of de olie heet is (er ontstaan belletjes tegen het hout).
  4. Roerbak de ui en de paprika. Voeg daarna het vlees met de marinade toe en bak het gaar.
  5. Roer de gesneden witte kool erdoor en roerbak ongeveer 5 minuten of tot de gewenste gaarheid.
  6. Roer tot slot de rijst erdoorheen of serveer apart. Maak op smaak met peper en knoflookpoeder.
  7. Houd je van pikant, vervang dan de zwarte peper door Spaanse peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Kool Witte kool