Creme brulee

Creme brulee

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker: Creme brulee. De snelle voorbereiding en het makkelijke bereidingsproces maakt dit een perfect toetje om te maken als je bezoek krijgt. Laat het nachtje in de koelkast staan en serveer het 5 uur voor serveren.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Creme brulee op tafel.

  1. Voorbereiden (kan 2 dagen van tevoren, moet 1 dag van tevoren) Breng de slagroom met het vanillestokje aan de kook. Klop de eidooiers los met de kristalsuiker. Schenk de hete room in een dun straaltje bij het dooiermengsel en schenk het terug in de pan. Verwarm het mengsel zachtjes onder roeren tot het gaat binden. Laat het niet koken. Zeef de crème en laat onder roeren afkoelen. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer dit door de crème. Laat de crème 1 nacht in de koelkast staan.
  2. Bereiden (kan 1 dag van tevoren, moet - 5 uur voor serveren) Verwarm de oven voor op 100°C. Schenk de crème in de kommen en zet de kommen in de braadslede. Schenk heet water tot ongeveer halverwege de kommen. Bak de crème - 1½ uur in het midden van de oven tot de crème wat gestold is, maar het mengsel nog wel heel romig is, want bij het afkoelen stolt het nog verder. Laat de crème afkoelen, zet de kommen in de koelkast en laat de crème in - 3 uur door en door koud worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts