Pittige komkommer-salade

Pittige komkommer-salade

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige komkommer-salade is perfect voor de zomerse dagen. Lekker fris en kruidig door de knoflook, sambal en sesamolie. Laat de smaken goed intrekken door de salade een uur in de koelkast te zetten.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige komkommer-salade op tafel.

  1. Schil de komkommer. Snijd in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, snijd nog een keer in de lengte doormidden en dan schuin in reepjes.
  2. Meng er 1 el zout door en laat 1 uur in een vergiet staan.
  3. Laat de komkommerreepjes uitlekken en doe in een schaal.
  4. Meng er gehakte knoflook, 1 tl sambal, 1 el sesamolie, 1 tl suiker en 1 tl azijn door.
  5. Laat de komkommerreepjes 1 uur in de koelkast koud worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen