Ijstaart met lange vingers

Ijstaart met lange vingers

Smulweb imageSmulweb

Chocoladeliefhebbers opgelet! Deze ijstaart met lange vingers en hagelslag is een ware hit op warme zomerdagen. Serveer deze heerlijke ijstaart na de BBQ en sluit af met wat lekkers, bon appétit!

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Ijstaart chocolade drip

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Ijstaart met lange vingers op tafel.

  1. Laat het ijs buiten de koelkast zachter worden voor ongeveer 15 minuten. Bekleed intussen de vorm met plasticfolie. Verkruimel 16 lange vingers boven een kom. Voeg hagelslag en 3/4 deel van het ijs toe aan de kruimels. Roer alles goed door elkaar. Schep het ijsmengsel in de vorm en strijk glad. Schep de rest van het ijs er bovenop, maar strijk dit niet glad.
  2. Doe chocoladeglazuur in een kom. Haal de rest van de lange vingers door de chocoladeglazuur aan de ene kant en druk deze schuin in de ijstaart. Strooi chocoladevlokken over de ijstaart. Bedek de ijstaart voorzichtig met plasticfolie en laat gedurende 4 uur in de diepvries bevriezen.
  3. Haal ongeveer 10 minuten voor gebruik de ijstaart uit de diepvries en zet deze in de koelkast. Haal de plasticfolie van de bovenkant af. Verwijder voorzichtig de rand van de vorm en de plasticfolie. Snijd de ijstaart met een natgemaakt mes in 8 punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Ijstaart