Broccoli-kaastaart

Broccoli-kaastaart

Smulweb imageSmulweb

Broccoli-kaastaart, vegetarisch smullen! Een bladerdeegbodem met een vulling van luchtige eieren, broccoli en heerlijke geraspte kaas. Lekker als bijgerecht, lunch of diner. Eenvoudig te maken en ideaal voor groenteliefhebbers.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Broccoli-kaastaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden of gasstand 5.
  2. Was de broccoli en verdeel in kleine stukjes. Vul een pan met een bodempje water en voeg naar smaak zout toe. Breng het water aan de kook en laat de broccoli in 5 minuten beetgaar koken. Giet de broccoli daarna af boven een vergiet.
  3. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en klop intussen de eieren los met de slagroom, zout en peper. Roer de geraspte kaas erdoorheen.
  4. Smeer de taartvorm helemaal in met boter met behulp van een kwastje. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm doorsnede. Leg de deeglap in de taartvorm en druk goed aan aan de randen. Snijd het overtollige deeg dat boven de randen uitsteekt weg.
  5. Leg plakjes ham op de bodem en leg hierop de broccoli. Verdeel het eiermengsel erover.
  6. Plaats de taart op een richel onder het midden van de oven en laat in ongeveer 25 minuten goudbruin worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Ei Zuivel Kruiden Vlees Bladerdeeg Taart