- 100 ml Water
- 100 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Deense koffiebroodjes op tafel.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Doe de rozijnen met de rum en het water in een pan. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur af en laat de rozijnen 15 minuten wellen. Afgieten en laten uitlekken. Meng de rozijnen met de walnoten, amandelen, suiker, kaneel en kardamon.
- Rol het croissantdeeg uit het blikje op het aanrecht uit. Verdeel het rozijnenmengsel over het deeg en rol het deeg in de breedte, strak op. Snij de deegrol in 6 gelijke delen en leg ze met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk de stukken deeg voorzichtig een beetje plat. Leg op elk stukje deeg een klontje boter en bak de koffiebroodjes in de voorverwarmde hete oven in ca 20 minuten goudbruin en gaar.
- Op een rooster aflaten koelen.
- Meng het eiwit met zoveel poedersuiker (ca. 100 gr.) dat er een dik glazuur ontstaat, dat makkelijk op de bolle kant van een lepel blijft hangen.
- Schep het glazuur over de koffiebroodjes en laat het hard worden.