- 200 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Baklava op tafel.
- Meng in een kom de grofgehakte noten met de kaneel en de kruidnagelpoeder.
- Smelt de boter en beboter een bakplaat. Leg 4 vellen bladerdeeg op de bakplaat en beboter elk vel. Verdeel wat van het notenmengsel over de vellen. Leg vervolgens 2 beboterde vellen en weer notenmengsel, herhaal dit tot er nog 4 vellen over zijn. Leg deze 4 vellen als laatste over het mengsel. Snijd de baklava met een scherp mes in vierkantjes. Giet de rest van de gesmolten boter er overheen.
- Bak de baklava in een niet te hete oven (150-175) in ongeveer 30 minuten goudbruin.
- Maak intussen de siroop: Verwarm in een pannetje het water, de suiker, de honing en het vanille-essence of -poeder. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg het citroensap toe zodra de siroop klaar is en haal van het vuur.
- Giet de hete siroop over de baklava zodra deze uit de oven komt. Laat het geheel afkoelen.