Baklava

Baklava

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een zoete lekkernij met een Midden-Oosten tintje? Dan is de Baklava perfect voor jou! Krachtige smaken van kaneel en kruidnagel vermengd met de knapperigheid van bladerdeeg en noten. Met een frisse siroop eroverheen gegoten is het plaatje compleet.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 200 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Baklava op tafel.

  1. Meng in een kom de grofgehakte noten met de kaneel en de kruidnagelpoeder.
  2. Smelt de boter en beboter een bakplaat. Leg 4 vellen bladerdeeg op de bakplaat en beboter elk vel. Verdeel wat van het notenmengsel over de vellen. Leg vervolgens 2 beboterde vellen en weer notenmengsel, herhaal dit tot er nog 4 vellen over zijn. Leg deze 4 vellen als laatste over het mengsel. Snijd de baklava met een scherp mes in vierkantjes. Giet de rest van de gesmolten boter er overheen.
  3. Bak de baklava in een niet te hete oven (150-175) in ongeveer 30 minuten goudbruin.
  4. Maak intussen de siroop: Verwarm in een pannetje het water, de suiker, de honing en het vanille-essence of -poeder. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg het citroensap toe zodra de siroop klaar is en haal van het vuur.
  5. Giet de hete siroop over de baklava zodra deze uit de oven komt. Laat het geheel afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak