Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Stroopwafels op tafel.
- Zorg dat de stroopwafels in 2 delen uiteenvallen door ze alleen warm te verwerken. Meng boter en suiker met de stroop voor een kleverige vulling. Bak de wafels en maak de vulling.
- Maak een stevig deeg van de wafelingrediënten en kneed het goed door.
- Laat het deeg 45 minuten rijzen op een vochtige-warme plek.
- Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in kleine balletjes ter grootte van een stevige knikker.
- Verwarm de stroop en meng er andere ingrediënten door voor de vulling.
- Bak de balletjes in een wafelijzer tot ze gaar zijn.
- Haal de wafels uit het ijzer en snijd ze open als ze nog warm zijn.
- Besmeer de ene helft met de vulling en druk de andere helft erop. Bak en snijd de wafels het beste met z'n tweeën om snel genoeg te zijn.