Roomboter cake

Roomboter cake

Smulweb imageSmulweb

Er gaat bijna niets boven de geur van versgebakken roomboter cake (misschien alleen de geur van versgebakken appeltaart). Alleen het beslag is al om je vingers bij af te likken en dat doen we dan ook graag. Maak dit basisrecept voor roomboter cake of voeg toe wat jij lekker vindt.

10 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Roomboter cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik goed in.
  2. Mix met de handmixer de boter zacht en voeg de suiker toe. Mix net zo lang totdat het een luchtig en romig geheel is. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei helemaal is opgenomen.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixend de bloem toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de vanillesuiker en citroenrasp toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
  4. Schep het mengsel in het ingevette cakeblik en schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Prik na 60 minuten met een prikker in de cake om de gaarheid te controleren. Laat de cake helemaal afkoelen, voordat je ‘m stort.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake