Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Witlof a la montignac

Witlof a la montignac

smulweb badge smulweb

Een heerlijk hoofdgerecht op de vertrouwde wijze bereidt maar dan a la Montignac: witlof met katenspek, ui en kaas. Serveer de witlofschotel direct uit de pan.

15 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(1)

Ingrediënten

  • 400 g Witlof
  • 100 g Katenspek
  • 1 Uien
  • 100 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Witlof a la montignac op tafel.

  1. Snipper de ui.
  2. Snijd de witlof in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern.
  3. Snijd de katenspek in reepjes.
  4. Verhit olie in een koekenpan en smoor de ui. Voeg de katenspek toe en bak op hoog vuur.
  5. Voeg de witlof toe en roerbak tot het beetgaar is.
  6. Leg plakjes kaas erop en zet het vuur laag. Leg een deksel op de pan en wacht tot de kaas gesmolten is.
  7. Serveer de witlofschotel direct uit de pan.