- 75 g Kahlúa koffielikeur
- 150 ml Koffie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Traditionele tiramisu - de lekkerste op tafel.
- Zet espresso of een kopje hele sterke koffie. Laat een beetje afkoelen en meng 3,5 eetlepels Kahlua erdoor.
- Klop de eierdooiers, de suiker, de honing en 1,5 eetlepel Kahlua goed los. Klop vervolgens beetje bij beetje de mascarpone erdoor, tot het een egale, romige massa is.
- Beleg de bodem van een niet te grote, ondiepe schaal met lange vingers (gesuikerde kant naar boven) en besprenkel deze met de helft van de koffie. Schep hier de helft van het mascarponemengsel bovenop.
- Voeg dan weer een laag lange vingers toe, besprenkeld met de rest van de koffie en de tweede helft van de mascarpone. Bestrooi tot slot de bovenkant royaal met cacaopoeder (met behulp van een zeefje).
- Zet de schaal minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven, maar beter is de hele nacht.