Paella

Paella

Smulweb imageSmulweb

Deze paella zit boordevol met verschillende ingrediënten zoals kip, inktvis, zeeduivel, chorizo, garnalen en mosselen. Op hoge temperatuur wordt alles gebakken en gegaard met onder andere tomaat, knoflook en paprikapoeder. Het resultaat? Een smaakvolle keer op de traditionele paëlla.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 250 g Zeeduivel

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Paella op tafel.

  1. Snijd de kippenvleugels in 2 stukken en verdeel de rest van de kip in vieren. Hak de stukken daarna met een hakmes in stukken van 5 cm. Bestrooi alles met zout.
  2. Houd de bouillon tegen de kook aan.
  3. Verwarm de gasoven voor tot 200 °C.
  4. Verhit 6 eetlepels olijfolie in een paellapan met een diameter van 40 cm (of een ondiepe casserole van dezelfde maat), zet hem zo nodig op twee branders.
  5. Bak de kip bij hoge temperatuur in een minuut of 5 bruin (maar niet helemaal gaar). Keer de stukken een keer. Doe ze over op een bord.
  6. Doe de resterende 2 eetlepels olie in de pan. Voeg de ui, knoflook en gehakte rode paprika toe en laat het iets zacht worden. Roer de tomaten erdoor, laat die 2 minuten pruttelen en roer de paprikapoeder, verkruimelde saffraandraadjes, peterselie en rijst erdoor.
  7. Schenk de warme bouillon erbij en breng dit aan de kook. Maak het op smaak af met zout en peper. Voeg inktvis, zeeduivel, chorizo en erwten toe en laat ze een minuut of twee pruttelen tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er toch nog voldoende vocht over is om de rijst te garen.
  8. Schik kip, garnalen, reepjes paprika en mosselen op de rijst en zet de pan in de oven voor 10 tot 12 minuten.
  9. Zet de pan dan op een warme plek, dek hem af met een schone vochtige theedoek en laat hem 5 tot 10 minuten staan tot de rijst gaar genoeg is.
  10. Garneer de paella met partjes citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst