Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Zweedse gehaktballetjes in een romige saus van slagroom. De gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met peper en peterselie en zijn bereid in een lekkere botersaus. Perfect gerecht om op te dienen met aardappelpuree en rode bessenjam.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zweedse gehaktballetjes op tafel.

  1. Smelt in een steelpan 1 el boter en fruit hierin de ui zachtjes glazig.
  2. Prak in een kom de aardappel heel fijn en voeg het gehakt, het paneermeel, het ei, 4 eetlepels van de slagroom, de peterselie, peper en 1 theelepel zout toe. Meng alles goed door elkaar en vorm er met natte handen ca. 24 kleine balletjes van.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Schenk de rest van de room erbij en laat de gehaktballetjes nog enkele minuten sudderen tot ze omhuld zijn met saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees