Boekweitpilav

Boekweitpilav

Smulweb imageSmulweb

Een stevige pilav van boekweit met sugarsnaps en feta. Met onweerstaanbare knoflook en pepertjes, rozijnen en ui. Een waar smaakfestijn dat je niet mag missen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.5 Rode peper
  • 600 ml Water
  • 150 g Sugarsnaps

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boekweitpilav op tafel.

  1. Snij het pepertje en de knoflook in kleine stukjes. Snij de ui in middelgrote stukjes.
  2. Was de sugarsnaps en snij ze in drieën. Was de boekweit en rozijnen en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan. Gooi alle ingrediënten erin behalve de boekweit en de bouillon. Bak alles even rondom totdat alles bedekt is met olie.
  4. Voeg de boekweit toe en bak dit ook tot het bedekt is. Voeg de bouillon toe en laat alles koken totdat al het water is opgenomen.
  5. Snij de feta in blokjes en doe het in de pan. Schep alles even 5 minuten door en haal dan de pan van het vuur.
  6. Geef de feta even de kans om warm te worden als de rest en serveer vervolgens.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden