Eendenborst met sinaasappel-honingsaus

Eendenborst met sinaasappel-honingsaus

Smulweb imageSmulweb

Eendenborstfilets in een sinaasappel-honingsaus gemarineerd in sinaasappelsap, honing, sherry, ketjap en kerriepoeder. Lekker met handsinaasappel, boter, zout, peper en slagroom. Afgemaakt met een beetje saus en krokante sinaasappelschilreepjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Eendenborst met sinaasappel-honingsaus op tafel.

  1. Pers sinaasappels uit. In kom roer 2 dl. sinaasappelsap, honing, sherry, ketjap en kerriepoeder door elkaar.
  2. Trek vel van eendenborstfilets. Wentel eendenborst eerst door marinade en leg ze er dan in. Zet minstens 2 uur afgedekt in koelkast en keer af en toe om.
  3. Snijd handsinaasappel dun en schil een handsinaasappels zo dik dat ook vliesje rond partjes meegeschild wordt. Snijd partjes tussen vliesjes. Snijd 100 gram boter in stukjes en leg tot gebruik in koelkast. Haal eendenborstfilets uit de marinade en dep droog. Verhit 50 gram boter in braadpan. Bak eendenborstfilets in ca. 10 minuten bruin en rose (halverwege keren). Verwarm schaal en 4 borden voor.
  4. Leg eendenborstfilets op schaal en bestrooi met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en laat ca. 10 minuten rusten. Schenk braadvet uit braadpan. Schenk marinade in de pan en laat op hoog vuur (zonder deksel) in ca. 5 minuten tot tweederde inkoken. Roer slagroom erdoor en laat nog 3 minuten inkoken.
  5. Haal braadpan van vuur. Klop met garde stukjes boter een voor een door vocht tot een gebonden saus ontstaat (voeg volgende stukje boter toe als vorige stukje is opgenomen). Breng op smaak met zout en peper. Doe saus over in sauskom. Snijd eendenborstfilets in dunne plakjes. Rangschik plakjes eendenborst waaiervormig op 4 warme borden. Schenk beetje saus erover. Strooi sinaasappelschilreepjes erover en garneer met partjes sinaasappel.
eet smakelijk