Gehaktballetjes in een tomatensaus

Gehaktballetjes in een tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Sappige gehaktballetjes in een smaakvolle tomatensaus. Gekruid met knoflook, paprikapoeder en komijn voor de perfecte smaak. Eenvoudig te maken en heerlijk om van te genieten met wat bieslook bovenop.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes in een tomatensaus op tafel.

  1. Pel en snipper of rasp de ui heel fijn. Doe het gehakt in een kom, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Voeg de peterselie, het paneermeel, zout, peper en paprikapoeder toe. Kneed alles goed door elkaar.
  2. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Strooi de bloem op een bord en wentel de gehaktballetjes erdoor.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom in ca. 6 minuten gaar.
  4. Giet het sap van de gepelde tomaten af boven een steelpan. Snijd de tomaten in kleine stukjes en roer die samen met de tomatenpuree door het sap. Voeg de bouillontablet en de komijn toe en laat de saus al roerende ca. 4 minuten koken.
  5. Schep de gehaktballetjes in een schaal, schep de tomatensaus erover en garneer met de bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen