Gepofte en gevulde aardappels

Gepofte en gevulde aardappels

Smulweb imageSmulweb

Deze gepofte en gevulde aardappels hebben een lekkere vulling van paprika, bieslook en theeworst. Lekker als hoofdgerecht met een salade of als bijgerecht bij een barbecue!

45 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gepofte en gevulde aardappels op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water. Dep ze droog en verpak ze losjes in aluminiumfolie.
  2. Pof de aardappels in circa 45 minuten gaar in de oven.
  3. Maak intussen de vulling: snijd de paprika in kleine blokjes en blancheer deze even in kokend water met wat zout. Knip de bieslook fijn. Vermeng de theeworst met paprikablokjes, slagroom, bieslook en losgeklopt ei.
  4. Haal de aardappels uit de oven en snijd overlangs een flink kapje eraf. Hol kapjes en aardappels uit met een lepeltje. Prak een kwart van het aardappelkruim door de vulling. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de aardappels met de vulling en zet ze in een ovenschaal terug in de oven tot de randjes lichtbruin zijn.
eet smakelijk