Aardappels poffen in de magnetron

Aardappels poffen in de magnetron

Smulweb imageSmulweb

Gepofte aardappels smaken verrukkelijk, maar poffen is vaak wel een tijdrovend klusje. Je aardappels poffen in de magnetron is dé oplossing! Al binnen 15 minuten kun je aan tafel. Bekijk hier dit snelle recept.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappels poffen in de magnetron op tafel.

  1. Kies aardappelen van ongeveer gelijke grootte. Boen de schil goed schoon onder de koude kraan. Prik de aardappelen vervolgens hier en daar in met een satéprikker of vork om openbarsten te voorkomen en te zorgen voor een meer gelijkmatige garing.
  2. Leg de ingeprikte aardappelen (niet te dicht bij elkaar) in een platte magnetronschaal of op een bord. Verpak de aardappelen niet in aluminiumfolie of plastic!
  3. Schuif de aardappelen per 4 stuks voor ongeveer 8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Keer de aardappelen halverwege om.
  4. Kijk daarna of de aardappels redelijk gaar zijn door ze in te prikken met een vork. Verpak ze nu in aluminiumfolie en laat de aardappelen ongeveer 7 minuten nagaren op het aanrecht. Geniet van je gepofte aardappels uit de magnetron.
eet smakelijk