- 1 Madame Jeanette Peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke De enige echte surinaamse bami met kip op tafel.
- Kook de spaghetti gaar en spoel af met water. Hak de kip in stukken en snijd de peper, ui, knoflook en prei fijn.
- Verhit een braadpan of wok en voeg een scheutje olie toe. Bak de helft van de peper, ui en knoflook tot het een beetje bruin is. Voeg dan de kip toe en roerbak 5 minuten.
- Voeg kerrie (masala), ongeveer 1el ketjap en tomatenpuree toe. Meng goed en bak nog een minuut. Voeg dan een kopje water toe, doe de deksel erop en laat zachtjes gaar worden. Voeg eventueel nog een beetje water toe.
- Verhit een wok en voeg wat olie toe. Bak de rest van de peper, ui en knoflook. Voeg de fijn gesneden prei toe en bak nog 3 minuten. Voeg dan de spaghetti toe en meng goed door elkaar. Voeg een scheutje ketjap toe en bak de spaghetti tot het een bruine kleur heeft en goed heet is.
- Serveer de spaghetti met de kip.