Marmertulband

Marmertulband

Smulweb imageSmulweb

Deze Marmertulband cake is een heerlijke combinatie van vanillezachte, luchtige cake en smaakvolle, verleidelijke chocolade cake. Perfect voor bij de koffie of thee.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Marmertulband op tafel.

  1. Doe zachte boter of margarine, suiker en zout in een kom en mix de ingrediënten totdat alles goed gemengd is en de suiker niet meer knarst. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg één voor één de eieren toe. Zorg ervoor dat het volgende ei pas wordt toegevoegd als het vorige helemaal glad is weggeroerd.
  3. Zeef de bloem en voeg deze toe. Meng het met de mixer op de laagste stand of met een pollepel door het beslag. Roer niet te lang, anders kan de cake tijdens het bakken inzakken. Meng de rest van het deeg met de cacao en schep het op het witte deeg. Maak met een mes een zigzaggende beweging door het deeg, om de marmereffect te creëren.
  4. Het deeg is goed van dikte als het zwaar roerbaar is en grote toeven van de lepel vallen. Als het vast blijft zitten aan de haken of de lepel, roer dan nog 2 à 3 eetlepels lauw water erdoorheen. Als het deeg te dun is, voeg dan nog wat gezeefde bloem toe.
  5. Schep het deeg in een goed ingevette tulbandvorm en strijk het glad. Vul de vorm niet hoger dan 2/3. Schuif de tulband ca. 70 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  6. De cake is gaar als een houten satéprikker of breinaald droog uit de cake komt. Laat de cake nog ca. tien minuten in de vorm zitten en laat hem vervolgens verder afkoelen op een taartrooster.
eet smakelijk