Alu tarkari surinaams

Alu tarkari surinaams

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke Surinaamse Alu Tarkari! Dit gerecht smaakt het best met een kommetje witte rijst en komkommersalade. Maak eerst een kruidige basis met ui, peper, en knoflook en voeg vervolgens de aardappels toe. Na ongeveer 3 minuten water toevoegen, lekker laten sudderen en smullen maar.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 225 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Alu tarkari surinaams op tafel.

  1. Schil en was de aardappels en verdeel ze in 6 langwerpige stukken. Snijd de peper en ui fijn.
  2. Verhit olie in een hete wok en fruit de ui, peper en knoflook. Voeg dan de masala, tomatenpuree en aji no moto toe en fruit nog 2 minuten mee.
  3. Voeg de aardappels toe en schep alles goed om. Voeg na ongeveer 3 minuten water toe en laat de aardappels zachtjes koken totdat de jus de gewenste dikte heeft en de aardappels gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Surinaams Roti