Garnalensoep

Garnalensoep

Smulweb imageSmulweb

Een warme en smaakvolle garnalensoep dat gemakkelijk te bereiden is. Gemaakt met verschillende soorten groenten, en tomatenpuree. Garneren met bieslook of peterselie en de gepelde garnalen zorgt voor een frisse smaak en mooie presentatie.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Cognac
  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Garnalensoep op tafel.

  1. Pel de garnalen en zet apart. Snijd de groenten grof en hak de kruiden fijn.
  2. Bak de koppen en karkassen van de garnalen even in de olie. Voeg de grofgesneden groenten toe en bak enkele minuten door.
  3. Giet water bij het mengsel in de pan, zodat alles onderstaat. Voeg ook de tomatenpuree en cognac toe en laat 20 minuten sudderen.
  4. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe om een roux te maken. Voeg de garnalenbouillon toe en laat even koken. Giet er room bij en roer door.
  5. Garneer de soep met fijngesneden bieslook of peterselie en de gepelde garnalen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden