Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Empanadas basisrecept op tafel.
- Zeef de bloem met zout naar smaak in een kom. Snijd de boter met 2 messen door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. Roer het losgeklopte ei en voldoende water/melk (koud) door de deegkruimels tot er een stevig deeg ontstaat. Kneed het deeg even door en laat het 30 minuten op een koele plaats rusten.
- Rol het deeg uit tot een grote lap van ong. 1/3 cm. dikte. Steek er cirkels uit (10-15 cm. diameter) en schep op elke cirkel 1 of 2 eetlepels van de gekozen vulling.
- Bevochtig de deegranden met water en vouw de empanadas dubbel. Druk de randen stevig op elkaar en laat de empanadas ong. 15 min. in de koelkast staan. Voor een mooie kleur kun je ze evt. bestrijken met eigeel.
- Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Verlaag de oventemperatuur tot 180 graden C en bak de empanadas nog 20 tot 30 minuten.