Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Varkenshaas in bladerdeeg op tafel.
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
- Verwarm de boter in een pan en bak de varkenshaas snel aan. Haal de varkenshaas van het vuur en laat het op een bord afkoelen.
- Klop het ei los in een schaaltje.
- Meng het gehakt met 2 el paneermeel en de helft van het geklopte ei. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smeer het afgekoelde varkenshaasje licht in met mosterd.
- Boetseer het gehakt om het varkenshaasje en drapeer de ham weer om het gehakt heen.
- Bestrooi het werkblad met bloem en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap die iets groter is dan de omtrek van de vulling.
- Bestrooi de vulling met 2 el paneermeel en leg deze in het midden van de deeglap.
- Vouw eerst de zijkanten en daarna de lange kanten naar binnen en plak het deeg vast met losgeklopt ei.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de deegrol met de naad naar beneden op het bakpapier en smeer deze in met de rest van het losgeklopte ei.
- Prik een aantal gaatjes in de deegrol met een vork zodat de warme lucht kan ontsnappen. Bak de deegrol gedurende 40 minuten in het midden van de oven.
- Laat het gerecht voor het aansnijden 10 minuten rusten. EET SMAKELIJK!