Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Mexicaanse bonenstoof met guacamole en volkoren tortillachips

Mexicaanse bonenstoof met guacamole en volkoren tortillachips

jumbo badge jumbo

Je kan erg lekkere tortillachips maken door tortilla’s in de oven krokant te bakken. De tortillachips eet je volgens dit recept met een simpele bonenstoof met kidneybonen en natuurlijk wat zelfgemaakte guacamole.

35 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode pepers mild
  • 1 tomaat
  • 5 g gemalen koriander
  • 1 limoen
  • 840 g kidneybonen
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 400 g tomatenpolpa
  • 1 peper
  • 4 volkoren tortilla’s
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 fijne rasp

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mexicaanse bonenstoof met guacamole en volkoren tortillachips op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd in fijne blokjes. Snijd de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Giet de kidneybonen af en spoel goed af onder koud stromend water.
  2. Verhit de plantaardige olie in een braadpan. Voeg de ui, knoflook en het paprikapoeder toe en bak 5 min. Voeg de kidneybonen, de tomatenpolpa en wat peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof, met de deksel op de pan, 15 min.
  3. Snijd ondertussen de volkoren tortilla’s in punten. Spreid de punten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5-8 min. in de oven, tot de tortillachips krokant zijn.
  4. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de avocado’s en prak in een kom tot een grove puree. Voeg de tomaten, 3/4 van de koriander, het limoensap, de limoenrasp en de rode peper toe. Breng de guacamole op smaak met peper.
  5. Verdeel de bonenstoof over de diepe borden en garneer met de guacamole en resterende koriander. Serveer met de volkoren tortillachips.