Arroz de marisco

Arroz de marisco

Smulweb imageSmulweb

De zeevruchten in combinatie met de rijst geven een paella-achtig gevoel. Arroz de marisco is een heerlijk Portugese klassieker die je moet proeven. Lekkere rijst met zeeduivel, inktvisringen, garnalen, mosselen en langoustines.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 500 g Zeeduivel
  • 220 g Langoustine

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Arroz de marisco op tafel.

  1. Fruit de ui en de knoflook aan in de hete olie.
  2. Doe er de stukjes tomaat bij en laat een paar minuten stoven.
  3. Voeg er de stukjes zeeduivel en de inktvisringen aan toe. Doe er zoveel water bij tot alles onderstaat en laat op laag vuur 15 minuten stoven.
  4. Giet er opnieuw 1 liter water bij en breng het geheel aan de kook.
  5. Doe er de rijst bij, zet het deksel op de pan en laat nog eens 15 minuten zachtjes sudderen.
  6. Voeg er, als de rijst bijna gaar is, de mosselen, garnalen, gamba's en langoustines aan toe. Laat ze snel gaar worden.
  7. Serveer goed heet met partjes citroen.
eet smakelijk