Advocaat

Advocaat

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf de lekkerste advocaat met dit makkelijke recept. Eieren, suiker, brandewijn en wat roeren en je hebt het perfecte feestdessert of een heerlijke afsluiter van een diner. Houd rekening met de juiste verhouding van cognac voor een heerlijk zachte smaak.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Advocaat op tafel.

  1. Zet een au bain marie pan klaar. Doe de eieren door een zeef.
  2. Klop de gezeefde eieren met de suiker los. Voeg de brandewijn toe.
  3. Verwarm dit mengsel au bain marie, maar laat het niet koken. Blijf roeren tot de gewenste dikte. De gewenste dikte ziet eruit als custardvla maar let op!! De massa dikt nog iets in als je het van het vuur haalt.
  4. Als de massa te heet wordt of je roert niet goed komen er klontjes of gaat het schiften. In beide gevallen geen nood. Staafmixer erin en het wordt zoals het hoort: mooi glad.
  5. Als je de goedkopere soort brandewijn gebruikt wordt het te scherp!
eet smakelijk