Eenpansgerecht met Grieks tintje

Eenpansgerecht met Grieks tintje

Smulweb imageSmulweb

Eenpansgerecht met Grieks tintje, boordevol groenten en reepjes varkensvlees. Laat alles in ongeveer 20-25 minuten sudderen in bouillon met oregano. Bestrooi voor het opdienen met peterselie en versgemalen zwarte peper.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(12)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Eenpansgerecht met Grieks tintje op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in partjes. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Ontvel en ontpit de tomaten.
  2. Verhit de olie en bak hierin de reepjes varkensvlees rondom aan tot ze mooi bruin zijn. Voeg de stukken ui en de blokjes aardappel toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg vervolgens courgette en paprika toe en bak ze even mee. Voeg de stukken tomaat, oregano en peper en zout toe en schenk als laatste de bouillon in de pan.
  4. Breng de inhoud aan de kook, draai de warmtebron laag en laat alles in ongeveer 20-25 minuten gaar worden. Roer zo nu en dan voorzichtig in de pan.
  5. Voor het opdienen bestrooien met de peterselie en kruiden met versgemalen zwarte peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks