Berliner bollen

Berliner bollen

Smulweb imageSmulweb

Zin in wat lekkers? Wat dacht je van deze Berliner bollen. Gevuld met zoete jam en lekker krokant van buiten. Een echte traktatie voor bij de koffie of thee.

45 min bereiden

ontbijt

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Berliner bollen op tafel.

  1. Roer de boter schuimig. Voeg suiker, eieren en bloem gemengd met bakpoeder toe en meng tot er een halfvast deeg ontstaat. Voeg indien nodig melk toe. Laat het deeg even rusten.
  2. Rol het deeg uit en steek er schijven uit met bijvoorbeeld een wijnglas. Bestrijk de randen van de helft van de schijven met eiwit en doe in het midden van die helft wat jam. Leg de lege schijf erop en druk de randen goed aan. Bak de bollen in hete olie tot ze aan beide kanten bruin zijn.
  3. Of vorm van het deeg balletjes iets kleiner dan een tennisbal en bak deze in de olie tot ze aan beide kanten bruin zijn. Laat ze uitlekken en vul de bollen door de jam in de bol te spuiten met behulp van een taartspuit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Fruit Jam