Rode linzensoep

Rode linzensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze rode linzensoep is een variant op de traditionele linzensoep, vol van smaak en heerlijk verwarmend. Met een combinatie van ui, knoflook, paprika, linzen en kruiden, afgemaakt met crème fraîche.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode linzensoep op tafel.

  1. Snipper de ui, prak de teen knoflook fijn en snij de paprika in kleine blokjes.
  2. Fruit ui en knoflook glazig. Voeg de paprika toe en laat het geheel even meebakken (bewaar een deel voor garnering).
  3. Voeg anderhalve liter bouillon toe samen met de linzen en kruiden (behalve de verse koriander). Laat het geheel een half uur zachtjes trekken of tot de linzen zacht zijn.
  4. Voeg de fijngesneden tomaten, tomatenpuree en paprikablokjes toe en laat het geheel nog even zachtjes koken.
  5. Indien gewenst, maal de soep geheel of gedeeltelijk fijn in de keukenmachine.
  6. Roer als laatste de crème fraîche erdoorheen. Serveer met de overgebleven paprikablokjes en verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep