Aardappelen uit de oven met knoflook en rozemarijn

Aardappelen uit de oven met knoflook en rozemarijn

Smulweb imageSmulweb

Aardappelen uit de oven met knoflook en rozemarijn. Vet de braadslee of ovenschaal in met veel olijfolie, gebruik veel verse rozemarijn en veel gepelde knoflook. De aardappelen zijn in 40 tot 50 minuten gaar. Het regelmatig omscheppen is belangrijk. Heerlijk als bijgerecht.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappelen uit de oven met knoflook en rozemarijn op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze desnoods alvast een paar minuten voor in water op het vuur, of zonder water in de magnetron als de hoeveelheid niet groter is dan 500 tot 600 gram.
  3. Vet de braadslee of ovenschaal in met veel olijfolie, leg er veel gepelde en eventueel in stukjes gesneden tenen knoflook tussen en bestrooi met veel verse rozemarijn.
  4. Laat de aardappelen in het midden van de oven in ca. 40 tot 50 minuten gaar worden. Schep ze af en toe om. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, mag wel bruin en knapperig worden, maar niet donkerbruin of zwart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelen uit de oven