Amerikaans bananenbrood

Amerikaans bananenbrood

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met een populair Amerikaans tussendoortje: bananenbrood. Gebakken in 75 minuten op 180 graden en op smaak gebracht met citroensap, citroenschil en banaan, dit brood brengt je zeker en vast in hogere sferen.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amerikaans bananenbrood op tafel.

  1. Vet een cakevorm (ca. 23 cm) in en bestuif met bloem.
  2. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Werk de boter erdoor, totdat het mengsel de vorm aanneemt van broodkruimels. Meng de poedersuiker erdoor.
  3. Meng in een andere kom het citroensap, de citroenschil, de bananen en de eieren.
  4. Meng het bananenmengsel door het bloemmengsel. Doe het geheel in de cakevorm en strooi er suiker overheen.
  5. Bak de cake voor 75 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bananenbrood