Zwitserse rol

Zwitserse rol

Smulweb imageSmulweb

Deze Zwitserse rol is zo lekker! Een rol van chocoladecake gevuld met slagroom. Heerlijk om bij de koffie of thee te serveren. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat!

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zwitserse rol op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een bakblik in en bekleed het met bakpapier, vet ook het papier in.
  2. Meng de eieren samen met 90 gr. van de basterdsuiker. Klop het 8 min met de mixer tot het mengsel romig en dik is.
  3. Zeef de bloem en cacao samen en spatel ze voorzichtig met een metalen lepel door het eimengsel. Breng dan het mengsel gelijkmatig aan in het bakblik.
  4. Bak het 12-15 min. of totdat de cake net gestold is.
  5. Leg ondertussen een theedoek op het aanrecht en leg er een vel bakpapier overheen, bestrooi het papier met de rest van de basterdsuiker.
  6. Leg de cake onmiddellijk op het met suiker bestrooide papier, rol de lange zijde van de cake recht op met het papier naar binnen. Gebruik het patroon op de theedoek als richtlijn.
  7. Leg de rol 5 minuten op een rooster, rol hem dan voorzichtig uit en laat hem op kamertemperatuur afkoelen.
  8. Klop de room met de suiker en vanille stijf.
  9. Besmeer de afgekoelde cake met een dikke laag room, blijf 1 cm van de buitenrand. Rol de cake weer op.
  10. Leg de rol met de naad naar beneden op een rooster. Leg hem bedekt 30 minuten in het vriesvak. Bestrooi hem voor het snijden met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake