- 150 g Bessen zwart
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zwarte bessen muffins op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevormpjes in.
- Zeef de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout boven een grote kom. Voeg suiker en schil toe en meng alles goed door elkaar.
- Roer de bessen door het mengsel.
- Klopp het ei, melk en afgekoelde gesmolten boter met een garde. Giet dit mengsel over het bloemmengsel en meng alles tot een gladde massa met een grote metalen lepel.
- Vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg.
- Bak de muffins 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin en gerezen zijn. Controleer of ze gaar zijn door er een ingestoken naald uit te halen. Als deze er droog en schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
- Laat de muffins 3-5 minuten in de vormpjes afkoelen en zet daarna op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld.