Aubergines a la jema

Aubergines a la jema

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke aubergines a la jema, gevuld met gehakt, paprika, en sambal zijn zo gemaakt. Besprenkel de aubergine met olijfolie, vul met het gehaktmengsel, en bak met gezeefde tomaten en oregano voor een smaakexplosie. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aubergines a la jema op tafel.

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze uit. Besprenkel de aubergines met een beetje olijfolie en voeg peper en zout toe. Leg ze voor 10 minuten in een ovenschaal in een voorverwarmde oven.
  2. Bak het gehakt rul en voeg zout en peper toe. Voeg gesnipperde ui, gesneden paprika en de helft van het auberginevlees toe en bak het mee.
  3. Pers de knoflook uit en voeg samen met de sambal en een deel van de gezeefde tomaten toe aan het gehaktmengsel. Laat het 5 minuten sudderen.
  4. Vul de voorverwarmde aubergines met het gehaktmengsel.
  5. Verspreid de rest van de gezeefde tomaten, de geraspte kaas en twee eetlepels oregano erover. Bak het geheel voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Kruiden Sauzen