Rood gestoofde stoofperen

Rood gestoofde stoofperen

Smulweb imageSmulweb

Mals, rood gestoofde stoofperen met een heerlijke warme smaak. Perfect voor een koude dag. Serveer met je favoriete gerecht en geniet ervan!

120 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(13)

  • 1 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rood gestoofde stoofperen op tafel.

  1. Los poedersuiker en vanillesuiker op in 1dl water samen met de wijn en port in een pan.
  2. Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten en zet ze zo veel mogelijk naast elkaar in de pan. Voeg kaneelstokjes en kruidnagel toe en indien nodig nog 1 glas wijn en 1/2 glas port toevoegen, zodat de peren onder het vocht staan.
  3. Stoof de peren zachtjes rood gedurende 2-3 uur.
  4. Meng in een kopje aardappelmeel met 1/2 lepel water. Verwijder de kruidnagel en kaneelstokjes en schik de peren in een mooie schaal naast elkaar. Bind het stoofvocht met de maizena en giet dit over de peren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes