Kung tom yam

Kung tom yam

Smulweb imageSmulweb

Met dit pittige gerecht waan je jezelf in Thailand. De Kung Tom Yam zit boordevol schaal- en schelpdieren en groenten. Geserveerd met een limoen geeft dit gerecht een perfecte pittige, maar ook frisse smaak.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kung tom yam op tafel.

  1. Snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 1 cm. Snijd het onderste deel van de serehstengels en het stukje laos in plakjes. Verwijder de pitjes uit de pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. Pers de limoen uit.
  2. Breng in een pan 1 liter water met de bouillontabletten, de sereh en laos aan de kook. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Voeg de bosui, de peper, de champignons en nam pla toe en laat de soep ca. 2 min. zachtjes koken.
  3. Voeg de garnalen toe en warm de soep nog even door.
  4. Breng de soep op smaak met limoensap en zout. Schep de soep in vier borden en strooi de verse koriander erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Soep