Kabeljauwfilet met groenten uit de oven

Kabeljauwfilet met groenten uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauwfilet met groenten uit de oven. Een heerlijk zomers gerecht. Gebakken ui, bleekselderij en paprika in een saus van tomatenblokjes, zongedroogde tomaatjes en verse kruiden. De vis gaart perfect in de saus en is lekker zacht van smaak. Serveer met pasta.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kabeljauwfilet met groenten uit de oven op tafel.

  1. Snipper de gepelde ui. Snijd de schoongemaakte bleekselderij in stukken van circa 3 cm en de paprika in smalle repen. Snijd de gedroogde tomaten fijn. Snijd de visfilet in stukken van 2/3 cm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en paprika zachtjes (4 minuten). Roer de gedroogde tomaten en de tomatenblokjes (met sap) erdoor en laat dit ruim 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Schep de saus in een lage ovenschaal. Verdeel de vis erover heen, bestrooi ze met zout en peper (naar eigen gevoel) en duw ze een stukje in de saus. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de vis in circa 20 minuten gaar worden.
  5. Kook ondertussen de pasta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Groente uit de oven