Verse mayonaise

Verse mayonaise

Smulweb imageSmulweb

Zin in verse mayonaise bij de friet? Met eierdooier, mosterd, azijn en olie zet je in no-time een dikke mayonaise op tafel. Verrijk de smaak en breng 'm op kamertemperatuur. Aanvallen maar!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verse mayonaise op tafel.

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Roer eierdooier, mosterd, een mespunt zout en 1 theelepel azijn goed door elkaar. Voeg theelepelsgewijs olie toe tot het mengsel enig volume krijgt.
  3. Klop de resterende olie met een garde of handmixer scheutje voor scheutje door de emulsie tot een kwabbige dikke mayonaise is verkregen. Voeg halverwege en even voor het einde nog een theelepel azijn toe, zodat de emulsie niet kan verzadigen waardoor hij uiteen valt.
  4. Roer er tot slot een eetlepel heet water door zodat de mayonaise zich stabiliseert.
  5. De saus is in een pot gemakkelijk een week houdbaar in de koelkast, maar dat is waarschijnlijk niet haalbaar.
  6. Maak je geen zorgen om Salmonella, die houden het niet vol door het zuur in de mayonaise.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen