Kip pilav met perzik

Kip pilav met perzik

Smulweb imageSmulweb

Dit luchtige rijstgerecht uit het Midden-Oosten is niet alleen heerlijk geurig, maar bevat ook smaken uit het hele smaakpalet. Het zoete van de perzik past perfect bij de kruidige saus en de kip zorgt voor de nodige eiwitten. Bekijk het kip pilav met perzik recept.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(29)

  • 1 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip pilav met perzik op tafel.

  1. Snipper de ui en knoflook en snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes en de paprika in stukjes. Snijd ook de perzik in blokjes.
  2. Bak de kip even aan in een pan en doe dan de ui, champignons, knoflook en paprika blokjes erbij. Voeg ook de ketjap en sambal toe en laat dit even mee bakken.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe en roer door. Voeg een klein beetje siroop van de perziken als vocht toe, samen met de perzikblokjes en het bouillonblokje. Laat dit alles even zachtjes sudderen met de worcestersaus.
  4. Bind de saus met maïzena en breng op smaak met wat gemalen peper. Serveer je kip pilav met perzik direct.

Tip! Ook lekker vega met Vegetarische Kipstukjes

eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Perzik