Salade van restjes kip

Salade van restjes kip

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke salade van restjes kip met mango, avocado en tomaat. Op smaak gebracht met een zelfgemaakte knoflookvinaigrette. Garneer met noten en peterselie voor extra smaak en kleur. Een perfecte zomerlunch of diner!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Salade van restjes kip op tafel.

  1. Snijd de avocado's in de lengte door, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in mooie plakjes. Bestrijk ze met citroensap om verkleuring te voorkomen. Als u mango gebruikt, schil hem dan en snijd het vruchtvlees aan beide kanten van de pit in mooie plakjes. Snijd de tomaat in plakjes en schik deze afwisselend met de plakjes avocado of mango op de rand van een platte schaal.
  2. Meng in een kom de blokjes kip, de lente-uitjes, de peterselie en de noten.
  3. Klop in een andere kom de ingrediënten voor de knoflookvinaigrette met een vork. Roer het grootste deel van de vinaigrette goed door het kipmengsel.
  4. Schep het kipmengsel in het midden van de schaal. Bestrijk de plakjes avocado of mango en tomaat met de rest van de vinaigrette en garneer de salade met de fijngehakte peterselie.
  5. Serveer de salade direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Gevogelte