Kip met duvel

Kip met duvel

Smulweb imageSmulweb

Kip met duvel is een heerlijke kipstoof in Belgische stijl, gestoofd met sjalotjes en een flesje Duvel bier. De kip wordt vervolgens geserveerd in een overheerlijke roomsaus met peterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip met duvel op tafel.

  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit de boter. Haal het schuim eraf en braad de stukken kip even aan.
  2. Verminder het vuur, haal de kipfilets uit de pan en fruit de sjalotjes in dezelfde braadboter.
  3. Kruid de kip met zout en peper, doe deze terug in de pan en giet er een flesje Duvel bij. Deksel op de pan en de kip gedurende 20 minuten stoven.
  4. Haal de kip uit de pan en leg deze op een warme schotel, houd goed warm (bijvoorbeeld in een warme oven).
  5. Klop de eierdooier los in de room en roer dit door het braadvocht. Verwarm het geheel even.
  6. Giet de saus over de kip en bestrooi het geheel met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte