Parfait met amarene kersen

Parfait met amarene kersen

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze overheerlijke parfait met amarene kersen. Het romige mengsel van eidooiers en suiker smelt op je tong in combinatie met de zoetzure kersen en likeur. Na een nachtje in de vriezer zul je moeite hebben om het niet allemaal ineens op te eten. Garneer met extra kersen en geniet!

120 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Marasquin

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Parfait met amarene kersen op tafel.

  1. Klop de eidooiers met 150 g suiker in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) tot een dik en romig mengsel. Laat dit al roerende afkoelen.
  2. Klop de eiwitten stijf met 30 g suiker. Spatel het eiwitmengsel voorzichtig door het afgekoelde eidooiermengsel.
  3. Voeg de kersen en likeur toe en spatel als laatste de slagroom erdoor.
  4. Schep het mengsel in de vorm en dek af met plasticfolie.
  5. Laat de parfait 1 nacht in de diepvriezer bevriezen.
  6. Dompel de vorm in lauwwarm water en stort de parfait op een schaal.
  7. Garneer met enkele amarene kersen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kersen